Energy drink Prime. Děti kupují slazenou vodu za 300 korun

250 milionů dolarů. Retailové tržby Loganova drinku v prvním roce

Logan Paul, americký YouTuber a boxer, v roce 2022 uvedl na trh svůj vlastní energy drink s názvem Prime. Nápoj se stal rychle populárním, ale také vzbudil kontroverze. A to i kvůli oblibě mezi dětmi. Nápoj ale během prvního roku udělal tržby neuvěřitelných 250 milionů dolarů.

zdroj: YouTube / Logan Paul

Jedním z hlavních zdrojů kontroverze je vysoký obsah kofeinu, ale i draslíku v Prime. Každá 16uncová plechovka obsahuje 300 mg kofeinu, což je více než dvojnásobek obsahu kofeinu v Red Bullu. Paul také čelil kritice za svůj marketingový přístup k Prime. Kritici tvrdí, že Paul cílí svůj marketing na mladé lidi, kteří jsou náchylnější k negativním účinkům kofeinu.

Paul odmítl obvinění, že jeho drink je nebezpečný. Prohlásil jen, že Prime je bezpečný pro dospělé, kteří ho konzumují zodpovědně. Prime je kontroverzní energy drink, který má své zastánce i odpůrce. Potenciální konzumenti by si měli být vědomi rizik spojených s vysokým obsahem kofeinu a rozhodnout se, zda je drink pro ně vhodný.

250 milionů dolarů za první rok

Nápoj pro sportovce vytvořený vytvořený Loganem Paulem a dalším youtuberem KSI vzal zpočátku roku 2022 trh útokem. Za první rok vydělal nápoj v maloobchodních tržbách podle severu CNN neuvěřitelných 250 milionů dolarů. Tento úspěch je částečně příčinou dohody o podpoře nápoje s velkými sportovními týmy, včetně Los Angeles Dodgers, organizace UFC, fotbalovým klubem FC Barcelona nebo hvězdami typu hokejisty Matthewse nebo fotbalisty Haalanda.

Zatímco sportovní nápoje jsou stále menším trhem než soda, rostou rychleji. Údaje z Beverage Digest ukazují, že Prime Hydration zachytil 5,8% dolarový podíl sportovních nápojů v prvním čtvrtletí roku 2023. To je stále za Gatorade, BodyArmor a Powerade, ale Prime rychle roste, zatímco ostatní klesají.

Pro Prime je stále dostatek prostoru k růstu. Euromonitor předpovídá, že trh se sportovními nápoji v hodnotě 13 miliard dolarů v USA vzroste do roku 2027 na téměř 17 miliard dolarů.

Nejnovější
Mezi Nevadou a Federálními představiteli začalo menší pnutí. Minulý týden totiž kongresman Paul Tonko a senátor Richard Blumenthal podali návrh ...
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz