Asie na vrcholu: Hazardní imperium překonává legendární Las Vegas

Historie hazardu v jižní Číně má fascinující kořeny, kde kdysi králové vsázeli na neuvěřitelné věci, od hory plné vlků a řeky plné ryb po města plná poddaných. Japonský obchodník Akio Kashiwagi za jeden rok ztratil v amerických kasinech sto milionů dolarů. Dnes je největším světovým trhem hazardu Asie, především Macao, předčilo jak výdělky, tak i počet zákazníků, legendárního Las Vegas.

zdroj: YouTube / BBC Select

Tradice sázení u Číňanů sahá až k roku 3000 před naším letopočtem. Sázeli na různé události, od zápasů kohoutů a závodů vepřů po hru s vodními oblázky. Korejci mají lásku k sázkám na karetní hry, podobné vášni se věnují lidé od Indie po Austrálii, kteří sázejí na koňské dostihy, kriket, fotbal a badminton.

Navzdory bohatství možností a historické tradici se online hazard stal dominantní silou. Mobilní telefony, wi-fi a data umožňují rychlé sázení s nadějí na rychlý zisk nebo bolestivou ztrátu, což oslovuje miliony lidí hledajících vzrušení.

Kurátor kambodžského Národního muzea v Phnomphenu zdůrazňuje, že touha po vzrušení a nejistotě výsledků sázení byla přítomná již ve starověku. Historie ukazuje, že někteří císaři a králové byli těžce závislí na hazardu, což vedlo k tragédiím a vraždám. Dnes se v Číně, Japonsku a Koreji stále více omezují hazardní hry pro běžné lidi. S rostoucím počtem obyvatel a ročním hrubým domácím produktem 70 bilionů dolarů se v Asii upevňuje lákadlo hazardu. Přísné zákony v některých oblastech paradoxně podporují gamblingovou turistiku, umožňujíce Číňanům, Japoncům a Tchajwancům snadný přístup k hazardu v zemích jako Barma, Laos, Kambodža a Macau.

Nejnovější
Mezi Nevadou a Federálními představiteli začalo menší pnutí. Minulý týden totiž kongresman Paul Tonko a senátor Richard Blumenthal podali návrh ...
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz