Skandál s Atlantic City a OnlyFans: Co zničilo kariéru kongresmanu Santosovi

Republikánský kongresman George Santos oznámil, že se neuchází o znovuzvolení, po tom, co vyšlo najevo, že jeho volební štáb podváděl dárce a zneužíval peníze na osobní výdaje. Vyšetřování etického výboru Sněmovny reprezentantů zpochybnilo legitimitu jeho kampaně a vyvolalo debaty o jeho vyloučení z Kongresu. Zpráva komise odhalila, že Santos klamal dárce a nelegálně využíval příspěvky na své osobní potřeby, což zahrnovalo i platby za lázeňské a kosmetické procedury, pobyty ve známém centru hazardu Atlantic City a i „menší platby“ na pornografickém serveru OnlyFans.

zdroj: U.S. House Office of Photography, Public domain, via Wikimedia Commons

Skandál kolem 35letého kongresmana se prohlubuje od jeho zvolení v roce 2022. Média odhalila jeho lži týkající se vysokoškolského titulu a pracovních zkušeností na Wall Street. Prokurátoři nyní obviňují Santose z podvodu, praní špinavých peněz a krádeže veřejných prostředků. I přes obvinění, Santos odmítá vinu, ale dva jeho bývalí spolupracovníci již přiznali před soudem.

Santosova politická kariéra v Kongresu může skončit dříve, než byl plánován. Šéf republikánského etického výboru Michael Guest hodlá podat návrh na jeho vyloučení ze sněmovny, a toto rozhodnutí by mohlo proběhnout na přelomu listopadu a prosince. V prvním hlasování se vyloučení Santose podpořilo 179 členy, ale závěry etického výboru mohou změnit postoj některých kongresmanů, kteří považují jeho chování za neakceptovatelné.

Čtěte více: Fortuna odhaluje čísla: Kolik skutečně přispívá český hazard do státní kasy?

Nejnovější
Mezi Nevadou a Federálními představiteli začalo menší pnutí. Minulý týden totiž kongresman Paul Tonko a senátor Richard Blumenthal podali návrh ...
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz