V Las Vegas začíná CES! Hlavní téma veletrhu je umělá inteligence

V Las Vegas v Nevadě dnes zahajuje mezinárodní veletrh spotřební elektroniky CES, který potrvá do pátku. Očekává se účast přes 130.000 lidí a hlavním tématem letošního ročníku je umělá inteligence (AI). Vystavovat budou přes 4000 společností, zahrnující velké technologické firmy, automobilky a výrobce kosmetiky, jako Amazon, Google, Honda, Mercedes-Benz a L’Oréal.

Foto: Pobrien301, Public domain, via Wikimedia Commons

Veletrhu se podle odhadů zúčastní přes 4000 vystavovatelů z různých odvětví. A to od velkých technologických společností či automobilek až po výrobce kosmetiky. Chybět nebudou ani například internetové společnosti Amazon a Google, automobilky Honda a Mercedes-Benz či kosmetický gigant L’Oréal, upozornila agentura AP.

Čtěte dále: Sazka loni vyplatila 382 milionových výher

Samsung představil novou řadu domácích spotřebičů s umělou inteligencí, včetně lednice schopné identifikovat potraviny a navrhovat recepty. Volkswagen oznámil integraci chatovacího systému ChatGPT, založeného na generativní umělé inteligenci, do svých vozů. Tento systém, vyvinutý společností OpenAI s podporou Microsoftu, se rychle stal populárním od svého zpřístupnění veřejnosti v listopadu předloni a přispěl k vzrůstu zájmu o umělou inteligenci.

Čtěte také: Sazka loni vyplatila 382 milionových výher

Nejnovější
Mezi Nevadou a Federálními představiteli začalo menší pnutí. Minulý týden totiž kongresman Paul Tonko a senátor Richard Blumenthal podali návrh ...
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz