Co se děje s daněmi z pokerových výher? Nová pravidla mohou překvapit každého hráče!

Od roku 2024 dochází k významným změnám v zdanění výher z pokeru. Hlavní novinkou je snížení výherní hranice na 50.000 Kč, což ovlivní mnohem více hráčů. Každá ze šesti „hazardních“ skupin bude posuzována samostatně, a hráči s výhrami nad 50.000 Kč budou muset tuto částku uvést ve svém daňovém přiznání s daňovou sazbou 15%.

zdroj: YouTube / Martin Hanák

Daňová pravidla od roku 2024 zdůrazňují důležitost udržování přesné evidence výher a proher. Hráči by měli být připraveni na podání daňového přiznání do tří měsíců po skončení zdaňovacího období. Provádějící kasina mohou poskytnout potřebné informace k tomu, aby hráči splnili nové požadavky.

Dále, novela zákona od 1. 1. 2024 mění výherní limit z 1.000.000 Kč na 50.000 Kč. Ačkoliv sazba daně zůstává 15%, tato změna výrazněji postihne rekreační hráče. Přehled o ročních ziscích v cash games a turnajích je klíčovým prvkem pro pokerové hráče, aby mohli správně dodržovat nová daňová pravidla.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz