Závodní svět ve stínu hazardu: Sauber a dilema sponzorství

Poslední týdny před startem letošní sezóny Formule 1 jsou nabitější než kdy jindy. Novinky jako odchod Alfy Romeo z názvu týmu Sauber a jeho nechtěná změna názvu ve Švýcarsku dávají kauzám nový rozměr. Přes veškerou pozornost upoutanou třeba přestupem Lewise Hamiltona či údajnými problémy u Red Bullu, se všechny tyto příběhy stávají předmětem diskuze a spekulací.

Jedním z nejvýraznějších témat je situace týmu Sauber, který se přejmenoval na Stake F1 Team Kick Sauber, aby odrážel nové sponzorství. Nicméně tento krok vyvolal kontroverzi kvůli sponzorství online kasina Stake, které není registrováno u švýcarské Federální komise kasin. Tím pádem je použití jejich jména problematické, zejména ve Švýcarsku, kde je hazard silně regulován.

zdroj: Stake F1 Team Kick Sauber, tiskové materiály

Situace se zdá být ještě pikantnější vzhledem k historii Sauberu s tímto sponzorem a není jisté, zda i po přejmenování uniknou týmu finanční tresty. Společnost Kick, která je součástí nového názvu, se specializuje na streamovací služby a není předmětem kontroverze jako Stake. Přesto i oni museli zakrýt své logo na voze a oblečení členů týmu na závodech mimo Švýcarsko kvůli obavám z asociace s hazardem.

Celá tato situace poukazuje na to, jak se Formule 1 stává spíše arénou politické korektnosti než sportem. Tým Sauber se tak stal vlastně nechtěným symbolem této přeměny, ačkoliv možná nikdo nepředpokládal, že se kvůli němu objeví taková kontroverze. Pro Stake je to paradoxně skvělá reklama, i když ne zcela pochopitelná pro všechny.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz