Pár nalezl pod vodou trezor s více než 2 miliony korun

James Kane a Barbie Agostiniová mají nevšední koníček – hledání pokladů pod vodní hladinou. Nedávno našli trezor obsahující více než 2 miliony korun, což je jejich dosud největší úlovek.

Při svém hobby používají silný magnet, kterým z vody vytahují různé kovové předměty. Tento koníček si oblíbili během pandemie covidu-19, když hledali způsob, jak si zkrátit čas během restrikcí. Už dříve našli zajímavé věci, jako jsou staré zbraně, granáty z druhé světové války, různé trezory a dokonce i motocykl. Jejich poslední nález, zrezivělý trezor, byl však výjimečný.

zdroj: Canva AI

Když trezor otevřeli, našli v něm promáčené stodolarové bankovky v hodnotě přibližně 2,3 milionu korun. „V minulosti jsme našli mnoho trezorů, ale žádný z nich neobsahoval tolik peněz,“ řekl nadšený Kane deníku The Guardian. I když byly bankovky poničené, oznámili nález policii.

Policie nakonec dovolila, aby si nálezci trezor i s jeho obsahem nechali, protože se nepodařilo zjistit, zda byl trezor spojen s trestnou činností. Kane a Agostiniová předpokládají, že byl trezor ukradený, ale bez dalších informací nebylo možné určit jeho původního majitele. Nyní doufají, že jim ministerstvo financí vymění poškozené bankovky.

„Magnetické lovení může přinést nejen finanční zisk, ale také pomoci vyčistit životní prostředí,“ dodal Kane.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz