V Austrálii roste počet lidí využívající registr sebevyloučení

Registrace do programu BetStop v Austrálii, vykazuje zajímavé regionální rozdíly. Austrálie je známa svou oblibou v hazardu, přičemž na jednoho dospělého Australana připadá ročně více než 1 200 AUD utracených na hazardních hrách.

Největší počet registrací byl zaznamenán v Novém Jižním Walesu s 8 055 registracemi, následovaný Victorií (7 020) a Queenslandem (5 236). Ostatní státy a oblasti vykazují podstatně nižší počty. V červnu se zaregistrovalo 1 590 nových osob, což představuje pokles o 7,3 % oproti květnu 2024 a 10,7 % oproti dubnu 2024. Významným údajem je, že 48 % nových registrantů bylo ve věku 30 let a méně.

Co je BetStop

BetStop byl Australskou vládou spuštěn v srpnu 2023 jako součást snahy o snížení škod způsobených hazardním hraním. Tento registr, běžný v mnoha zemích s vyspělými hazardními trhy (U nás v České republice se jedná např. o ROVH) a byl doporučen národním rámcem pro ochranu spotřebitelů. Umožňuje hráčům zdarma se registrovat a vyloučit se z činnosti provozovatelů hazardních her na dobu od tří měsíců až třeba po doživotí.

Pro srovnání, v listopadu 2023 měl národní registr samovyloučení 13 608 registrantů, to znamená, že počet přihlášených se za posledních sedm měsíců téměř zdvojnásobil.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz