Šok! Luxusní kabelka Dior za 2 780 dolarů stojí jen 57 dolarů na výrobu

Nevěříte vlastním očím? Italské vyšetřování odhalilo šokující pravdu: ikonická kabelka Dior, která se prodává za neuvěřitelných 2 780 dolarů, má výrobní náklady jen 57 dolarů! A to není všechno! Armani, další luxusní značka, vyrábí své kabelky za pouhých 99 dolarů a prodává je za závratných 1 900 dolarů.

zdroj: YouTube / Dior

Podle zprávy Business Insider přišlo toto skandální odhalení na světlo během vyšetřování údajného vykořisťování pracovníků u čínského dodavatele kožených kabelek pro značku Dior. Pracovníci čelí hrozným podmínkám, dlouhým pracovním hodinám a nedostatku bezpečnostních opatření. Někteří dokonce spí přímo v továrnách, aby mohli vyrábět kabelky nepřetržitě. Elektrická data potvrzují práci během noci a svátků.

Dior, vlastněný luxusním gigantem LVMH, je nyní pod drobnohledem italských úřadů. Policie provedla razie u několika dodavatelů, což odhalilo, že tyto hrůzné praktiky jsou součástí širšího problému outsourcingu výroby na čínské firmy, které bezostyšně vykořisťují své pracovníky.

Dior je známý svými luxusními produkty, jako jsou kabelky, oblečení, šperky a další doplňky, které často nesou cenovky přesahující 1 000 dolarů. Ale jak se nyní ukazuje, vysoké ceny jsou jen iluzí. Za co opravdu platíme? Luxus nebo dobře skrytou levnou výrobu? Luxus za tisíce? Ne, jen dobře promyšlená hra na vaše peněženky!

Všechny značky, které LVMH vlastní:

zdroj: YouTube / LVMH

Nejnovější
Mezi Nevadou a Federálními představiteli začalo menší pnutí. Minulý týden totiž kongresman Paul Tonko a senátor Richard Blumenthal podali návrh ...
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz