NBA sen pokračuje! Krejčí podepsal senzační smlouvu s Atlantou na čtyři roky!

Český basketbalista Vít Krejčí zůstává v NBA a má za sebou naprosto šokující úspěch! Čtyřiadvacetiletý rozehrávač, který v posledních dvou sezónách zářil v dresu Atlanty, si vysloužil neuvěřitelnou čtyřletou smlouvu na celkem 10 milionů dolarů (asi 234,4 milionu korun). Tuto bombu potvrdili agenti hráče exkluzivně pro ESPN.

zdroj: Instagram / @vitaa_krejci

Krejčí, rodák ze Strakonic, je pátým Čechem v historii, který to dotáhl až do NBA. Před Vánocemi se objevil v nižší G-League za Iowu, ale hned nato se vrátil do Atlanty, kde podepsal dvoucestný kontrakt. Minulá sezóna v NBA byla pro Krejčího průlomová! Odehrál za Hawks 22 zápasů a ke konci sezóny dostával na hřišti obrovský prostor. Průměrně nasbíral 6,1 bodu, 2,4 doskoku a 2,3 asistence na zápas, a to vše při více než 24 minutách na hřišti.

Draftovaný Washingtonem v roce 2020 byl Krejčí okamžitě vyměněn do Oklahomy. Ve své první sezóně v NBA odehrál v dresu Thunder 30 utkání s průměrem 6,2 bodu a 23 odehraných minut. Při svém prvním angažmá v Atlantě nastoupil do 29 zápasů, kde na palubovce trávil v průměru jen necelých šest minut. V srpnu loňského roku Hawks Krejčího překvapivě propustili.

Před Krejčím se v NBA objevili z českých hráčů pouze Jiří Zídek mladší, Jiří Welsch, Jan Veselý a Tomáš Satoranský. Vít Krejčí tak pokračuje v psaní české historie v této prestižní soutěži.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz