Ronaldovo ego málem stálo Portugalsko vítězství

Nedávný a poměrně dramatický zápas Portugalska proti Slovinsku na Euro 2024 rozdmýchal opět emoce okolo Cristiana Ronalda. Zatímco Portugalsko nakonec zvítězilo na penalty, Cristiano Ronaldo opět ukázal svou kontroverzní stránku, která málem poslala jeho tým domů.

Cristiano Ronaldo v utkání se Slovinskem
Foto: Reuters

Ronaldo a jeho výkon

Zápas mezi Portugalskem a Slovinskem skončil po 120 minutách bez branek, to vedlo k dramatickému penaltovému rozstřelu. Ronaldo se během zápasu několikrát neúspěšně pokoušel skórovat, včetně několika zmařených přímých kopů a penalty v prodloužení, kterou Jan Oblak úspěšně chytil. Ronaldo po neúspěšné penaltě propukl v pláč a museli ho utěšovat jeho spoluhráči​.

„Je to pocit smutku a radosti zároveň, ale nejdůležitější je postup, tým si ho zaslouží“. Řekl Ronaldo hned po zápase a projev ukončil větou. „I ti nejsilnější lidé mají své dny. Byl jsem na dně a smutný, protože tým mě potřeboval… teď to nezvládnu, budu mluvit později, později“.

Reakce týmu a trenérů

Diogo Costa, brankář Portugalska, byl skutečným hrdinou zápasu. Během penaltového rozstřelu chytil tři střely a zajistil tak Portugalsku postup do čtvrtfinále. Bernardo Silva, který proměnil rozhodující penaltu, se k tomu vyjádřil: „Diogo byl dnes večer neuvěřitelný. Jeho výkon nám dal šanci postoupit. Ronaldo měl těžký večer, ale tým je o tom, že táhneme za jeden provaz“​​​​.

Trenér Roberto Martínez dodal: „Cristiano je vášnivý hráč, ale někdy jeho emoce mohou převládnout. Dnes jsme viděli, jak těžké je pro něj zvládnout takové situace. Ale tým ukázal obrovský charakter a díky Diogovi jsme se dostali dál“​.

Ohlasy médií a fanoušků

Média po celém světě se shodla, že Ronaldovo chování během zápasu bylo problematické. The Independent napsal: „Ronaldo dělal ze zápasu one-man show, a to málem stálo Portugalsko postup. Jeho neúspěšné pokusy a následné emoce odváděly pozornost od týmového výkonu“​. Sky Sports zase zdůraznilo, že ačkoliv Ronaldo nakonec proměnil svou penaltu v rozstřelu, jeho ego a snaha být středem pozornosti byly zřejmé po celý zápas.

Ačkoliv Portugalci nakonec postoupili do čtvrtfinále, zápas proti Slovinsku odhalil některé problémy spojené s osobností Ronalda a jeho vnitřním rozpoložením. Jeho neúspěšné pokusy a následné emoce mohly tým stát postup a jen díky skvělým výkonům jeho spoluhráčů, zejména brankáře Diogo Costy, se Portugalsko dostalo dál. Fanoušci doufají, že Ronaldo bude v dalších zápasech schopen lépe zvládat své emoce a přispět k týmovým úspěchům mnohem více, než tomu bylo právě v zápasu proti Slovinsku.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz