Kyberútok na MGM Resorts: Obvinění teprve 17 letého mladíka

17 letý britský teenager byl zatčen v souvislosti s ransomware útokem na MGM Resorts, jedním z největších hráčů v oblasti zábavního průmyslu a hotelnictví v Las Vegas. Útok, který proběhl v září, způsobil rozsáhlé výpadky systémů MGM a způsobil značné škody.

security warning
Zdroj fotografie: Pixabay.com, autor: Elchinator

Detaily útoku

Útok byl veden skupinou ransomware hackerů známou jako „Alphv“ nebo „BlackCat“, která vyžadovala výkupné výměnou za obnovení přístupu k napadeným systémům. Hackerům se podařilo získat přístup k interním sítím MGM, což vedlo k vážnému narušení všech operací společnosti.

Zatčení a vyšetřování

Britská policie ve spolupráci s americkými úřady zatkla mladistvého podezřelého, který je nyní vyšetřován v souvislosti s tímto útokem. Podle vyšetřovatelů se jedná o významný krok v boji proti kybernetickým zločinům, které cílí na velké korporace, a to nejen v oblasti hazardu a hotelnictví.

Dopad na MGM Resorts

MGM Resorts, jedna z předních světových společností v oblasti hotelnictví a zábavy, zaznamenala výrazné finanční ztráty a narušení svých operací a přehodnocuje tak nyní svá bezpečnostní opatření. Společnost provozuje známé resorty a kasina, jako jsou Bellagio, MGM Grand a Mandalay Bay v Las Vegas.

MGM Resorts vydalo prohlášení, že všechny jejich systémy jsou nyní opět plně funkční a že spolupracují s odborníky na kybernetickou bezpečnost na posílení svých opatření. Společnost také varovala zákazníky před možnými pokusy o podvod a doporučila jim zvýšenou opatrnost při komunikací týkajících se jejich osobních údajů.

Výzva k opatrnosti všem společnostem

Tento incident podtrhuje potřebu zvýšené opatrnosti a investic do kybernetické bezpečnosti. Ransomware útoky se stávají stále častějšími a sofistikovanějšími, to vyžaduje adekvátní reakce a preventivní opatření ze strany firem po celém světě. Lisa Plaggemier, výkonná ředitelka neziskové organizace National Cybersecurity Alliance, zdůraznila potřebu pravidelných bezpečnostních auditů a důkladných školení zaměstnanců, aby se zabránilo podobným incidentům v budoucnu​.

Další informace také na: Gambling Insider.

Nejnovější
Mezi Nevadou a Federálními představiteli začalo menší pnutí. Minulý týden totiž kongresman Paul Tonko a senátor Richard Blumenthal podali návrh ...
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz