Skandál místopředsedy Bartoše: Nový systém stavebního řízení je katastrofa! Chaos po celém Česku

Totální fiasko! Nový informační systém stavebního řízení, který měl přinést revoluci, se od svého spuštění 1. července ukázal jako naprostý propadák. Odborníci, úředníci i zástupci měst po celé republice hlásí obrovské problémy. Úředníci prý nevědí, kam dřív skočit a hrozí, že kvůli tomu začnou podávat výpovědi.

Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR bije na poplach. Podle jejich prohlášení je systém od svého spuštění téměř nefunkční a neintuitivní. Chybí důležité dokumenty, komunikace s ministerstvem vázne a efektivita práce je na bodu mrazu. Uživatelé volají o pomoc, ale ministerstvo mlčí.

zdroj: X / CzechiaElects

Předseda České komory architektů Jan Kasl je rozzuřený. Ve svém otevřeném dopise Bartošovi tvrdí, že Bartoš nedostává pravdivé informace o totálním kolapsu systému. Bartoš se hájí, že je projektovým manažerem Portálu stavebníka. Podle Kasla je to špatně a ukazuje to na neschopnost IT týmu.

Ministr Bartoš sice přiznává, že přechod na nový systém je plný problémů, ale slibuje rychlá řešení. Prý pracují na podrobných manuálech pro úředníky a kritika nezůstane bez odezvy. Slova jsou již ale málo – uživatelé systému chtějí vidět výsledky.

Nejnovější
Mezi Nevadou a Federálními představiteli začalo menší pnutí. Minulý týden totiž kongresman Paul Tonko a senátor Richard Blumenthal podali návrh ...
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz