Levné produkty z Temu ovládly internet, ale mohou být nebezpečné pro vaše zdraví!

Internetové tržiště Temu zažívá nevídaný boom a doslova zaplavilo internet! Tento čínský gigant nahání strach provozovatelům e-shopů i v České republice. Se svými neuvěřitelně nízkými cenami láká zákazníky při každém vyhledávání, ale pozor! Levné zboží může skrývat zdravotní rizika, obzvlášť u produktů jako kosmetika, plastové nádobí nebo erotické hračky.

Čínský drak Temu dobývá Evropu

Temu, čínský e-shop, se drze protlačil na evropský trh a jeho produkty jsou na vrcholu výsledků vyhledávačů. Jejich podezřele nízké ceny ale vyvolávají otázky o bezpečnosti a kvalitě. „Vadí mi, že Temu a podobné obchody zneužívají důvěry, kterou jsme si my – domácí e-shopy – léta budovali. Tváří se jako české obchody, ale neplatí DPH, obcházejí naše zákony a prodávají často nebezpečné zboží,“ varuje Ruslan Skopal z e-shopu Trenýrkárna.cz.

zdroj: YouTube / Future Proof

Levné a nebezpečné – Co všechno vám hrozí?

Produkty, které přicházejí do styku s lidskou sliznicí, by měly pocházet z ověřených a bezpečných zdrojů. Levné výrobky z Temu však často obsahují nebezpečné látky. Společnosti mimo EU ignorují evropskou legislativu, takže v jejich výrobcích mohou být toxické látky. „Kosmetika z těchto obchodů může obsahovat karcinogenní a toxické látky jako fenol, kyselinu boritou, nebo dokonce formaldehyd,“ upozorňuje Jiří Peroutka z dm drogerie markt.

Erotické hračky z Číny? Hazard se zdravím!

Erotické hračky z Temu jsou často vyrobené z laciných materiálů a mohou páchout chemikáliemi, které se při kontaktu s tělem uvolňují a způsobují vážné zdravotní problémy. „Ftaláty v erotických pomůckách mohou poškodit hormonální a reprodukční systém a způsobit vážná onemocnění,“ varuje Tomáš Koubík ze Sexshop.cz.

Aplikace Temu špehuje uživatele!

Nejen že produkty z Temu mohou být nebezpečné, ale jejich mobilní aplikace může být ještě horší! Stáhlo si ji přes 100 milionů uživatelů a odborníci varují, že jde o nebezpečný spyware. Český Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost i americká společnost Grizzly Research varují před její instalací.

Buďte opatrní při nákupu na Temu! Levné ceny mohou znamenat velké zdravotní a bezpečnostní riziko. Než něco koupíte, pořádně si to rozmyslete a zvažte, zda vám ty ušetřené peníze stojí za to riziko.

zdroj: YouTube / Moon

Nejnovější
Mezi Nevadou a Federálními představiteli začalo menší pnutí. Minulý týden totiž kongresman Paul Tonko a senátor Richard Blumenthal podali návrh ...
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz