Čína chválí Filipíny za zákaz POGO provozovatelů

Čína nedávno vyjádřila podporu Filipínám za jejich rozhodnutí zakázat operace filipínských offshore herních provozovatelů nebo-li POGO. Tento krok přišel po sérii zásahů na POGO centra, které vedly k zatčení několika podezřelých, včetně i čínských občanů. Čínská ambasáda v Manile uvedla, že aktivity POGO vedou k závažným zločinům, jako je praní špinavých peněz, únosy a obchodování s lidmi. Čína také uvedla, že tyto operace jsou škodlivé jak pro Filipíny, tak i pro Čínu samotnou.

noční město Asie
Zdroj fotografie: Pixabay.com, autor: Philipp

Důvody zákazu

Čínská vláda již dlouhodobě bojuje proti hazardu a nyní podniká i kroky k zákazu offshore provozovatelů. Ambasador Číny na Filipínách, Huang Xilian, zdůraznil, že POGO jsou nelegální nejen v Číně, ale i pro čínské občany v zahraničí. Podle něj aktivity POGO nejenže poškozují ekonomiku a sociální stabilitu, ale také poškozují mezinárodní reputaci obou zemí​.

Reakce na zákaz

Filipínská vláda zaznamenala příznivou reakci od různých ekonomických a veřejných zájmových skupin, které podporují úplný zákaz POGO. Podle těchto skupin převažují sociální a reputační náklady nad ekonomickými přínosy těchto operací. Zločiny spojené s POGO, jako je obchodování s lidmi, prostituce a korupce, byly uvedeny jako hlavní důvody pro zákaz. Skupiny také zdůraznily nutnost chránit finanční systém země a zajistit, aby mezinárodní finanční toky nebyly ohroženy sankcemi kvůli praní špinavých peněz​.

Budoucí kroky

Filipínské úřady nadále pracují na fázovém ukončení všech POGO aktivit a očekávají, že dojde tak k přechodným ekonomickým problémům, které budou ovšem nahrazeny dlouhodobými socio-ekonomickými výhodami. Čínská vláda se nechala slyšet, že bude i nadále spolupracovat s filipínskými úřady na potírání nelegálního hazardu a ochrany občanů obou zemí před negativními dopady těchto aktivit.

Co jsou to offshore herní provozovatelé?

Offshore herní provozovatelé jsou společnosti, které poskytují hazardní služby z jednoho nebo více zahraničních míst. Tyto společnosti se obvykle registrují a získávají licence v zemích, kde jsou regulační požadavky méně přísné nebo kde daňové podmínky jsou příznivější. Tím tak úspěšně obcházejí jurisdikci zemí, ve kterých poté reálně působí. Pro státy, kde tyto společnosti poté stínově působí to pak znamená nejent ztrátu finančních prostředků, které by jinak museli tyto společnosti odvádět v daních, ale také to znamená velmi omezenou kontrolu těchto společností z pohledu legislativy a zákona.

Více informací naleznete také na Manila Standard a Philstar.

Zákaz účasti na hazardní hře osobám mladším 18 let. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz