Medailové naděje, které v Paříži vyhasly, ale i nečekané výkony

Čeští fanoušci měli vysoká očekávání, zejména od několika klíčových reprezentantů. Ti měli potenciál přivést medaile
z Paříže do Českých luhů a hájů. Mezi hlavní favority se řadil oštěpař Jakub Vadlejch, kanoista Martin Fuksa, judista Lukáš Krpálek, kajakář Jiří Prskavec, tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, plážoví volejbalisté David Schweiner a Ondřej Perušič a další​.

Olympijské kruhy v Portlandu
Zdroj: Pixabay.com, autor: Roman Grac

Nepříjemná překvapení

Judista Lukáš Krpálek skončil již v osmifinále. Porazil ho japonský obr Tacuru Saitó, ve váhové kategorii judistů nad 100 kilogramů. Judista David Klammert zažil taktéž zklamání, když byl eliminován hned v prvním kole. V duelu s Francouzem Maximem Ngayapem ho rozhodčí třikrát potrestali za pasivitu a zápas pro něj tak skončil. Ačkoli přistup rozhodčí k tomuto duelu byl sporný a vyvolal spoustu emocí, medaile je bohužel tímto už mimo dosah.

Tenistka Barbora Krejčíková, která měla velká očekávání po svém úspěchu na Wimbledonu, byla vyřazena v singlových čtvrtfinále. I když se doufalo, že přiveze medaili, její cesta skončila poměrně brzy. Wimbledonská šampionka nečekaně nestačila na Annu Karolínu Schmiedlovou. Slovence až ze sedmé stovky světového žebříčku podlehla 4:6, 2:6.

Jiří Prskavec, jeden z favoritů ve vodním slalomu v kategorii K1 mužů, bohužel skončil až na osmém místě. Vzhledem k jeho předchozím úspěchům to bylo pro fanoušky zklamání. Bohužel čtyři trestné sekundy ho doslova stály zlatou medaili.

Kdo naopak příjemně překvapil?

Osmnáctiletá Iveta Miculyčová se stala překvapením v disciplíně freestyle BMX. Ve své první účasti na olympijských hrách skončila na šestém místě, jen 6,5 bodu od bronzové medaile. Její výkon byl obdivuhodný a dost možná nám ukazuje její velký potenciál do budoucna​.

Olympijským hrám ovšem ještě není konec a stále můžeme sledovat České reprezentanty. I když je Český tým stále ve hře, sázkaři, kteří vsadili na některé z výše zmíněných favoritů letošní olympiády, možná nebudou mít nejlepší zážitek.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz