PAGCOR povoluje online hazardním poskytovatelům nabízet loterijní služby

Nedávno jsme psali o společnostech POGO (filipínští offshore poskytovatelé hazardních her) a o tom, jak se Filipíny společně s Čínou snaží redukovat negativní dopady na hazardní trh právě kvůli těmto offshore společnostem.

Přečtete si také: Čína chválí Filipíny za zákaz POGO provozovatelů.

Filipínská zábavní a herní korporace (PAGCOR) nedávno oznámila, že online herním poskytovatelům bude nově povoleno nabízet loterijní služby. Rozhodnutí přichází právě krátce po celostátním zákazu POGO, který má za cíl omezit nelegální hazardní aktivity v zemi.

Manila hlavní město Filipín
Zdroj: Pixabay.com, autor: Kris

Jaké jsou důvody k takové změně?

Předsedkyně PAGCOR, Andrea Domingo, uvedla, že rozhodnutí umožnit online herním poskytovatelům nabízet loterijní služby je součástí širší strategie na zvýšení příjmů z legálních herních aktivit. „Tímto krokem chceme podpořit růst legálního hazardního trhu a omezit nelegální operace, které často přinášejí negativní dopady na společnost,“ uvedla Domingo.

Odborníci na hazardní hry hodnotí tento krok obecně pozitivně, ale zároveň upozorňují na potřebu důkladného dohledu a regulace. „Je důležité, aby PAGCOR zajistila přísné dodržování pravidel a transparentnost všech nových loterijních služeb, aby se zabránilo jakýmkoli pokusům o podvody nebo nekalé praktiky.“ uvedl jeden z odborníků.

Souvislost se zákazem POGO

Iniciativa přichází v návaznosti na nedávný zákaz POGO, který byl zaveden s cílem omezit nelegální hazardní aktivity a související kriminalitu, jako je obchodování s lidmi a praní špinavých peněz. POGO byli licencovaní operátoři, kteří poskytovali online hazardní služby zahraničním zákazníkům, převážně z Číny. Ačkoli POGO přinášeli významné příjmy pro Filipínskou ekonomiku, stali se také centrem nelegálních aktivit, které mají negativní dopad na místní komunitu.

Zákaz POGO vytvořil mezeru na trhu, kterou PAGCOR nyní chce vyplnit právě prostřednictvím legálních a regulovaných loterijních služeb. Tímto krokem se snaží přesměrovat hráče k legálním možnostem hazardu a zároveň zvýšit příjmy z hazardního průmyslu v zemi. Rozšíření nabídky o loterijní služby má také za cíl nabídnout alternativu pro zaměstnance a podniky, které byly ovlivněny zákazem POGO, a tím přispět k ekonomické stabilitě a růstu.

Další informace naleznete také na: gamblinginsider.com

Zákaz účasti na hazardní hře osobám mladším 18 let. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz