Boj proti POGO společnostem nabírá na dalších obrátkách

Není to tak dlouho, co jsme informovali o boji filipínské vlády spolu s Čínou proti POGO společnostem, tedy offshore poskytovatelům hazardních her. Akce vedené proti POGO ovšem začala rozkrývat další nelegální aktivity, které mohou souviset právě s těmito offshore provozovateli.

Soudní síně
zdroj: Pixabay.com, autor: Daniel Bone

Čtěte také: Čína chválí Filipíny za zákaz POGO provozovatelů

Filipínská vláda zřídila vícevýborovou komisi, která se zaměří na vyšetřování možných vazeb mezi POGO a nelegálními drogovými aktivitami. Právě tento krok přichází jako reakce na rostoucí obavy o propojení nelegálního hazardu a obchodování s drogami, problémem, který zemi dlouhodobě trápí.

Složení komise a vyjádření úředníků

Vícevýborová komise bude složena ze zástupců několika klíčových výborů filipínského Kongresu, včetně výborů pro ilegální drogové aktivity, veřejný pořádek a bezpečnost, lidská práva a veřejnost. Jejím cílem je provést důkladné vyšetřování a zjistit, jaké vazby existují mezi POGO a drogovými kartely a jaký dopad mají tyto aktivity na filipínskou společnost a ekonomiku.

Podle předsedy protidrogového výboru je tento krok nezbytný pro efektivní boj proti nelegálním aktivitám spojeným s hazardem a drogami. „Musíme zjistit, jak hluboko sahají tyto vazby a jak můžeme lépe regulovat a kontrolovat operace POGO,“ dodal.

Dan Fernandez, předseda sněmovního výboru pro veřejný pořádek a bezpečnost se vyjádřil “V podstatě jsme viděli, že všechny problémy jsou vzájemně propojené,“ a dodal, že cílem spolupráce je zajistit co nejvyšší účinnost a efektivitu vyšetřování.

Jak to bude dál s POGO a co můžeme očekávat?

Očekává se, že vyšetřování povede k ještě přísnějším regulacím a opatřením zaměřeným na boj proti nelegálním aktivitám spojeným s POGO a možná i nejen s nimi. filipínská vláda již dříve oznámila záměr přezkoumat všechny licence POGO poskytovatelů a zavést přísnější kontrolní mechanismy.

Budoucnost POGO operací na Filipínách tedy zůstává nejistá. Ačkoli POGO přinášejí značné příjmy do státní kasy, rostoucí obavy o jejich nelegální aktivity a negativní dopady na společnost vedou k tlaku na jejich regulaci a omezení, ne-li plošné zakázání. Výsledky vyšetřování komise mohou výrazně ovlivnit budoucí směřování politiky vůči POGO na Filipínách.

Mezinárodní reakce

Čína, která dlouhodobě kritizuje existenci POGO společností zaměřených na čínské občany, uvítala rozhodnutí Filipín zřídit vyšetřovací komisi. Čínská vláda vyjádřila ochotu spolupracovat s filipínskými úřady na potírání nelegálních hazardních a drogových aktivit.

Čtěte také: PAGCOR povoluje online hazardním poskytovatelům nabízet loterijní služby

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz