Bet365 čelí finanční pokutě za nelegální změny kurzů

New Jersey Division of Gaming Enforcement (DGE) uvalila finanční pokutu na britskou sázkovou společnost bet365 za nelegální změny kurzů. Pokutu udělila poté, co bylo zjištěno, že bet365 provedla dvanáct změn kurzů mezi 25. prosincem 2020 a 18. listopadem 2022 bez schválení od DGE.

Hlavní budova bet365
zdroj: LinkedIn / bet365

Nedoplatek výher a neobvyklá pokuta

Bet365, vlastněná britskou miliardářkou Denise Coatesovou, nejbohatší ženou ve Spojeném království, byla potrestána za nedoplatek celkem 199 výherních sázek na 13 sportovních událostech, jak odhalil regulátor z New Jersey. Neobvykle tak bude muset bet365 zaplatit pokutu přímo sázkařům, nikoli regulátorovi, jak rozhodla DGE.

Odlišná pravidla v New Jersey

Ve většině z 27 z 50 států USA, kde je online sportovní sázení legální, není povinnost získat schválení před změnou kurzů. Ovšem v New Jersey, které spolu s Nevadou bylo prvním státem, který přijal digitální sportovní sázení po zrušení PASPA v roce 2018, platí jiná pravidla.

Na rozdíl od hlavních online sázkových kanceláří, jako jsou FanDuel, DraftKings a BetMGM, bet365 v USA postupuje opatrnějším a méně nápadným rozšiřováním na trhu. Svou činnost zahájila v New Jersey v roce 2019 a nyní působí v dalších devíti státech.

Problémový software a nepřijatelné chování

Podle New Jersey DGE bet365 změnila kurzy na třinácti sportovních událostech poté, co byly zveřejněny. “Takovéto opakované a závažné porušení pravidel nelze tolerovat”, uvedla prozatímní ředitelka DGE Mary Jo Flaherty. Selhání interního softwaru bet365, spolu s manuálními chybami, způsobilo, že její systém nedokázal zajistit přesnost datových přenosů, taková chyba je nepřijatelné a vede k zavádějícím informacím pro zákazníky.

Varování pro bet365 a další společnosti

Mluvčí bet365 odmítl podrobněji komentovat situaci v New Jersey, pouze potvrdil, že původní kurzy byly zveřejněny „zřejmou chybou“. Toto tvrzení však DGE odmítla a varovala bet365, i další společnosti, před jakýmikoli dalšími porušeními, která by mohla být interpretována jednoduše jako podvod na zákaznících.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz