Záhada luxusního životního stylu Filipa Turka: Podvod nebo pravda?

Filip Turek, nově zvolený europoslanec za hnutí Přísaha, se v posledních letech prezentoval jako úspěšný podnikatel a sběratel luxusních aut. Avšak při bližším pohledu na jeho daňová přiznání a podnikatelskou činnost vyvstávají otázky ohledně skutečného původu jeho bohatství.

zdroj: X / @ultimora_pol

Luxusní život versus skromná přiznání

Turek se rád chlubil svým luxusním životním stylem, včetně vlastnictví Rolls-Royce, prémiového bytu a oslav narozenin v karlovarském Grand Hotel Pupp. Zároveň ale jeho daňová přiznání ukazují poměrně skromné příjmy. Přiznal příjem pouze 12 a půl tisíc korun měsíčně z firmy, ve které působil. To je výrazně méně, než by odpovídalo jeho honosné prezentaci na sociálních sítích.

Pochybné podnikatelské aktivity

Některé Turkovy podnikatelské aktivity také budí kontroverze. V roce 2015 vydal publikaci Paraziti v nás, která propagovala kontroverzní léčebné metody. Během pandemie covidu-19 se jeho firma Zapper-Club angažovala v nabízení pochybných „protivirových“ domácích spotřebičů seniorům a dalším důvěřivým lidem.

Nepovolená stavba

Stavební úřad v Praze 15 řeší také nepovolenou část stavby na Turkově pozemku, kterou provádí v souvislosti se schválenou rekonstrukcí zahradního domku. Podle novinářských zpráv však na pozemku roste nový objekt, zřetelně větší než původní domek.

Mlčení o majetku

Seznam Zprávy se zajímaly o majetky a příjmy jedenácti nováčků v Evropském parlamentu, včetně Filipa Turka. Ten ale „majetkový dotazník“ ani po několika urgencích nevyplnil. Toto mlčení jen přispívá k otázkám ohledně původu jeho bohatství.

zdroj: Facebook / Hospodářské noviny

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz