Překvapení se nekoná: Amerika získává zlatou

zdroj: X / MaskedInLA

Na olympijských hrách v Paříži 2024 se opět potvrdila dominance amerického basketbalu. Tým USA si po napínavém finále proti Francii odnesl zlatou medaili s výsledkem 98-87. Tím si zajistil pátou po sobě jdoucí olympijskou medaili. V tomto turnaji jsme pravděpodobně naposledy viděli v akci ikonické trio Kevin Durant, Stephen Curry a LeBron James, které LeBron s nadsázkou nazval „Avengery“.

Historie se opakuje

Američtí basketbalisté, kteří byli považováni za favority, si prošli náročným turnajem. Po počátečních problémech a těsných vítězstvích, včetně dramatického semifinále proti Srbsku, se tým nakonec dostal do finále, kde se postavil domácí Francii. I když se očekávalo, že Francouzi budou mít výhodu domácího prostředí, Američané ukázali svou sílu a vyrovnanost, zejména díky výjimečným výkonům Curryho, který v semifinále nasbíral 36 bodů a v rozhodujícím finále přidal dalších 27.

Poslední šance?

LeBron James, který se blíží ke čtyřicítce, prohlásil, že tento tým je jedním z nejlepších, se kterými kdy hrál. Jeho slova o „Avengerech“ odrážejí nejen týmového ducha, ale také vzájemnou úctu mezi hvězdami. „Je to pro nás velký moment. Přišli jsme sem s jedním cílem a to se nám podařilo splnit,“ řekl LeBron po zisku zlata. Jeho slova naznačují, že olympijské hry v Paříži mohly být poslední příležitostí, kdy jsme mohli vidět tuto legendární trojici hrát společně.

zdroj: X / USABasketball

Odpověď na kritiku

V poslední době se atlet Noah Lyles, vyjádřil k tomu, že olympijské zlato v basketbalu není tak cenné jako v atletice. Americký tým na jeho slova reagoval s humorem a odhodláním, ukazující, že i přes kritiku si zaslouží uznání za svou dominanci na mezinárodní scéně. „Jsme hrdí na to, co děláme. Basketbal je globální sport a my jsme jeho tváře,“ řekl Durant.

Co nás čeká dál?

Zatímco se svět těší na další olympijské hry, otázkou zůstává, zda se Durant, Curry a LeBron znovu sejdou na jedné palubovce. Jejich odkaz v basketbalu je nezpochybnitelný a zlato z Paříže je jen dalším důkazem jejich výjimečnosti. Jak se blíží rok 2028 a Los Angeles, fanoušci i odborníci spekulují o tom, zda se tito velikáni vrátí, aby znovu obhájili americkou dominanci.

zdroj: X / ayeWinston

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz