Sandro Tonali se vrací na fotbalové trávníky po trestu za sázení

Italský fotbalový záložník Sandro Tonali dostal zelenou k návratu do profesionálního fotbalu po odsloužení desetiměsíčního zákazu kvůli sázení na týmy, za které hrál. Tonali, reprezentant Itálie, byl potrestán Italskou fotbalovou federací (FIGC) na základě vyšetřování, které odhalilo jeho zapojení do nelegálního sázení. Sankce zahrnovala desetiměsíční zákaz činnosti a osmiměsíční rehabilitaci.

Sandro Tonali
zdroj: Facebook / Sandro Tonali

Další trest od Anglické fotbalové asociace

V květnu tohoto roku dostal Tonali také další trest od Anglické fotbalové asociace (FA) za porušení pravidel sázení, konkrétně za 50 přestupků proti regulím FA. Sankce zahrnovala podmínečný dvouměsíční zákaz činnosti, který bude platný v průběhu sezóny 2024-25, a pokutu ve výši 20 000 liber (přibližně 630 000 Kč).

Návrat na hřiště

Vzhledem k tomu, že tento dvouměsíční zákaz byl podmínečný, může záložník Newcastlu United nyní opět nastoupit do soutěžních zápasů za méně než dva týdny, pokud tedy ovšem nedojde k dalšímu porušení pravidel FA.

Podle plánu by se Tonali mohl vrátit na hřiště při zápase Carabao Cupu proti Nottinghamu Forest, případně pokud se zápas uskuteční v úterý 27. srpna, bude k dispozici pro Premier League utkání proti Tottenhamu Hotspur. V oficiálním prohlášení na webových stránkách Newcastlu United stojí: „Newcastle United může oznámit, že Sandro Tonali bude zpět k dispozici pro výběr od středy 28. srpna 2024 po ukončení svého desetiměsíčního zákazu účasti na soutěžním fotbalu.“ 

Tým Newcastlu bude hrát druhé kolo Carabao Cupu na hřišti Nottinghamu Forest v týdnu začínajícím v pondělí 26. srpna, přičemž přesné datum a čas utkání budou ještě potvrzeny. Následující víkend, v neděli 1. září, pak Newcastle hostí Tottenham Hotspur v rámci Premier League na stadionu St. James‘ Park.

Důležitý okamžik pro Tonaliho i Newcastle

Návrat bude pro Tonaliho i jeho tým důležitým okamžikem, neboť po dlouhé přestávce se bude moci opět plně soustředit na svůj fotbalový výkon a snad už se vyhne i dalším nepříjemnostem.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz