Netflix potichu zdražil! Víte, kolik zaplatíte za své oblíbené seriály?

Netflix nedávno tiše zvýšil ceny všech svých předplacených tarifů. To znamená, že uživatelé si za služby streamovací platformy nově připlatí. Rozhodnutí přichází v době, kdy se firma snaží udržet krok s rostoucími náklady na produkci obsahu a konkurencí na trhu.

zdroj: X / @btech_badhitulu

Nové ceny tarifů

Podle informací z iDNES se ceny jednotlivých tarifů zvýšily o několik desítek korun. Základní tarif, který nabízí standardní kvalitu obrazu a možnost sledování na jednom zařízení, nyní stojí 239 Kč měsíčně. Střední tarif, který umožňuje sledování na dvou obrazovkách současně a nabízí vyšší kvalitu obrazu, vzrostl na 309 Kč. Nejvyšší tarif, který zahrnuje možnost sledování na čtyřech obrazovkách a kvalitu 4K, nyní stojí 379 Kč.

Důvody zvýšení cen

Zvýšení cen je částečně motivováno rostoucími náklady na výrobu originálního obsahu, do kterého Netflix pravidelně investuje. V posledních letech se společnost zaměřila na rozšíření svého portfolia a přilákání nových předplatitelů. Kromě toho se Netflix potýká s rostoucí konkurencí od jiných streamovacích služeb, které nabízejí zajímavé alternativy pro diváky.

Reakce uživatelů

Zatímco někteří uživatelé vyjadřují zklamání nad tímto krokem, jiní chápou potřebu společnosti reagovat na ekonomické výzvy. “Vůbec jsem o tom nevěděl, nepřišel mi žádný email ani jiné upozornění. Nevadí mi to, protože Netflix rád sleduji, ale není to moc slušné” – vyjadřuje se Karel, fanoušek této streamovací platformy. 
Mnozí předplatitelé si uvědomují, že kvalitní obsah, který Netflix nabízí, si zaslouží odpovídající částky. Nicméně, s rostoucím počtem streamovacích platforem na trhu, je otázkou, jak dlouho si Netflix může dovolit udržovat vysoké ceny bez ztráty zákazníků.

zdroj: X / @marc06606223

Nejnovější
Mezi Nevadou a Federálními představiteli začalo menší pnutí. Minulý týden totiž kongresman Paul Tonko a senátor Richard Blumenthal podali návrh ...
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz