Nevada podává stížnost proti Resorts World Las Vegas

Nevada, mekka hazardu podala stížnost proti casinu Resorts World Las Vegas a jeho mateřské společnosti Genting Berhad. Konkrétně se o to postaral nevadský regulační orgán pro hazardní hry (NGCB).

Resorts World Las Vegas
zdroj: Resorts World Las Vegas

Podle místních zpráv podal NGCB 31 stránkovou stížnost, ve které obvinil Resorts World Las Vegas LLC (RWLV) a Genting Berhad z poskytování služeb osobám s podezřelými nebo potvrzenými vazbami na nelegální sázkové kanceláře, lidem s federálními trestními záznamy souvisejícími s nelegálním hazardem a osobám napojeným na organizovaný zločin.

Obvinění z ignorování podezřelé činnosti

„Vyšetřování NGCB odhalilo, že mezi vedením RWLV panuje přijetí kultury, kde se informace o podezřelé nebo nelegální činnosti, minimálně nezodpovědně ignorují, nebo v horším případě, úmyslně přehlížejí za účelem finančního zisku,“ uvedlo NGCB.

Stížnost zahrnovala i Mathewa Bowyera, registrovaného nezávislého agenta RWLV, který nedávno přiznal vinu u federálního soudu za provozování nelegálního hazardního podniku, praní špinavých peněz a podání falešného daňového přiznání; Edwina Tinga, který byl odsouzen za vedení nelegálního hazardního podniku a napojení na organizovaný zločin; a Chada Iwamota, který byl odsouzen za neoprávněné sázení a nedodržení podání měsíčního daňového přiznání.

Boj proti praní špinavých peněz

Aby kasina předešla praní špinavých peněz, postupně zavádějí přísnější procesy při povolování vstupu zákazníků. Například Singapur také nedávno odhalil velkou kauzu v souvislosti s online hazardem a praním špinavých peněz. Singapur proto snížil práh pro vklady hotovosti, u kterých jsou nutné kontroly, jako součást své aktualizované národní strategie proti financování terorismu.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti na hazardní hře osobám mladším 18 let.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz