Opičí neštovice vystřelily akcie dánské firmy do nebes


Opičí neštovice přinášejí mezi lidi nové obavy, které způsobily velký růst akcií dánské farmaceutické společnosti Bavarian Nordic. Ta se specializuje na vakcíny a léčbu virových onemocnění. Během několika dní její akcie vystřelily o 20 %. 

zdroj: unsplash.com

Opičí neštovice jsou vir

Dneska může finanční trhy ovlivnit skoro cokoliv. Představte si, že se jednou ráno vzbudíte, mrknete na zprávy a zjistíte, že kvůli nové nemoci začaly stoupat akcie firmy, o které jste možná ani neslyšeli. Přesně to se stalo dánskému farmaceutickému gigantovi, který se specializuje na vakcíny a léčbu virových infekcí.

Společnost Bavarian Nordic informovala zdravotnickou agenturu Africké unie, že může do konce tohoto roku dodat až dva miliony dávek vakcíny a v příštím roce plánuje vyrobit dalších deset milionů dávek. 

Máme k dispozici potřebné zásoby i výrobní kapacity. To jediné, co nám zatím schází, jsou objednávky – uvedl generální ředitel Paul Chaplin pro Bloomberg.

Vliv strachu na akciový trh

Opičí neštovice zní opravdu hrozně a také ošklivě vypadají. Jsou příbuzné viru neštovic a rádi bychom o nich slyšeli jen ve filmu. Ale právě tohle onemocnění začalo v několika zemích opět získávat na síle. Lidstvo si pořád pamatuje covid, jako by byl včera, proto jakmile se objeví zprávy o nové virové hrozbě, reakce jsou rychlé a často přehnané.

A právě tady vstupuje do hry ona dánská farmaceutická společnost. Podle informací má k dispozici účinnou vakcínu. Investoři na burze okamžitě zareagovali a začali hromadně nakupovat akcie této společnosti. Výsledkem je raketový růst, který si firma jistě užívá.

Zákaz účasti na hazardní hře osobám mladším 18 let. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz