Korupční skandál v A-League se prohlubuje

Probíhající korupční skandál v australské A-League nabral nový směr, když se do případu bývalých hráčů Macarthur FC zapojily také zahraniční sázkové kanceláře. Bývalý kapitán týmu Ulises Dávila spolu se záložníky Kearynem Baccusem a Claytonem Lewisem, čelí obviněním souvisejícím s údajnou manipulací sázek, konkrétně sázkami na udělení žlutých karet během zápasů.

A-league billboard
zdroj: aleagues.com.au

Podle soudního řízení vedeného u Místního soudu Downing Centre v Sydney žádají žalobci výpovědi od několika mezinárodních sázkových kanceláří, včetně BetPlay Colombia, bet365 New Jersey a bet365 Bulgaria. Dokumenty mají být právě rozhodující součástí důkazů proti obviněným hráčům.

Role Ulisesa Dávily a manipulace se zápasy

Obvinění naznačují, že Dávila, bývalý hráč Chelsea, působil jako prostředník mezi hráči Macarthur FC a kriminální skupinou v Kolumbii. Je obviněn z toho, že zaplatil Baccusovi a Lewisovi až 10 000 dolarů, aby si záměrně nechali udělit žluté karty v rámci nelegální sázkové operace.

Ulises Dávila
zdroj: X.com | @uli_davila | Ulises Dávila

Podle vyšetřovatelů manipulace se žlutými kartami vedla k výhrám v řádech stovek tisíc dolarů. Karty měly být zmanipulovány během konkrétních zápasů, včetně remízy 1:1 s Melbourne Victory 24. listopadu a vítězství 2:0 nad Sydney FC 9. prosince, kdy všichni tři obvinění hráči obdrželi žluté karty.

Nepříjemné důsledky pro hráče a klub

Případ má samozřejmě vážné následky pro zúčastněné hráče. Macarthur FC ukončil Dávilovu smlouvu v červnu, zatímco Baccus byl propuštěn během přestupního období v roce 2024. Právní řízení stále probíhá a další soudní stání jsou naplánována na září a říjen.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz