Lando Norris si připsal vítězství ve Velké ceně Nizozemska

Kdo očekával, že se Max Verstappen po letní pauze vrátí zpět ve své vrcholné formě, byl na omylu. Možná ve skvělé formě je, ale tým McLaren o víkendu ukázal, že mají o něco silnější vůz a také lepšího řidiče. Tentokrát si první místo v žebříčku připsal Lando Norris s vozem MCL38, a to s náskokem téměř 23 sekund před druhým Maxem, což je velmi znatelný rozdíl na předních příčkách.

zdroj foto: x.com

Špatný start, přesto vítěz

Lando Norris svou svižnou jízdu předvedl už v sobotní kvalifikaci, ve které si zajistil pole position. Na startovní čáře se mu však začátek moc nepovedl a do vedení se velmi rychle dostal lídr tabulky F1, Max Verstappen, který si svou pozici držel velmi sebevědomě. Celou dobu měl prý Lando v hlavě, že se mu podaří vyhrát. Netrvalo dlouho a po 17. kole na dlouhé rovince Maxe předjel.

Úprava vozu MCL38

Do konce závodu si svou pozici držel na prvním místě (bez zastávek v boxech) a do cíle dojel o 22,896 sekundy před Red Bullem. Mladý Brit dokonce získal body navíc za nejrychlejší kolo. McLaren se na Nizozemsko, podle šéfa stáje, připravoval velmi pečlivě a jejich vůz prošel velmi specifickými úpravami, aby byl co nejvíce přizpůsoben této trati. MCL38 měl upravené kompletní zavěšení, nosníkové křídlo, podlahu a přední brzdové lopatky.

Norris si tak na konto přičetl po závodu v Miami druhé vítězství této sezóny a zmenšil náskok Maxe v tabulce F1. Na třetím místě dojel Charles Leclerc z Ferrari, který měl ze svého umístění také velkou radost. Ferrari se přece jen v poslední době tolik nedaří a tohle byl skvělý výkon.

Ferrari bude mít už tento víkend příležitost obhájit svou rodnou zemi na okruhu v Monze. Vrátí se Max Verstappen do vedení, nebo Lando Norris převezme letošní F1?

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz