Seznam.cz zvažuje vstup na pražskou burzu

Seznam.cz zvažuje vstup na Burzu cenných papírů Praha (BCPP). Takový krok může mít velký význam pro firmu i pro pražskou burzu, která v minulých letech přišla o několik velkých společností. Oživí taková novinka aktuální trh a přiláká nové investory?

zdroj: youtube.com/Marketing & Media

Velká šance pro pražskou burzu

Majitel a zakladatel Seznam.cz Ivo Lukačovič přemýšlí, že by firma vstoupila na burzu. I když je to zatím spíše úvaha a není jisté, jak velká část akcií by mohla být veřejně obchodovatelná, odborníci se shodují, že by šlo o významný krok. Vstup Seznamu na burzu by mohl pomoci vzkřísit pražskou burzu, která v posledních letech ztratila několik velkých společností – O2, Fortunu a Unipetrol. 

Proč je to dobrý nápad?

„Seznam má skvělé předpoklady pro parádní IPO. Na pražské burze by zazářil a dostal pěkné ocenění – komentuje novinku František Bostl, majitel finanční skupiny Starteepo, která pomáhá firmám se vstupem na burzu. Bostl navíc zdůrazňuje, že pokud se česká firma rozhodne pro vstup na burzu, měla by upřednostnit domácí trh před zahraničními burzami, kde často úpis akcií nedopadne podle očekávání.

Seznam.cz a jeho služby

Seznam.cz založil Ivo Lukačovič v roce 1996 a firma se postupně stala jednou z nejdůležitějších internetových platforem v Česku. Mezi nejznámější služby Seznamu patří Mapy.cz, Sreality, Sbazar, Seznam Zprávy a od loňského roku také Novinky.cz. Vstup Seznamu na burzu by nejen posílil jeho pozici na trhu, ale také mohl přilákat nové investory pro pražskou burzu. Celý český finanční trh by pak získal mnohá pozitiva.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz