Sázení jako nový způsob fandění?

Sázení je stará dobrá zábava a v posledních letech se stává každému díky internetu a mobilním aplikacím mnohem dostupnější. A to má docela zajímavé důsledky pro nás diváky.

Lidé kteří fandí
Foto: Pixabay.com | by Tung Lam

Vezměme si třeba fotbal. Dřív se chodilo hlavně na stadion, abychom fandili našemu týmu a užili si napínavou atmosféru. Následně přišel boom televizí a spousta lidí začala sledovat zápasy hlavně z pohodlí gauče. A dnes je tu zase nový trend – sledování sportovních událostí hlavně kvůli sázení.

Statistiky vs. týmový duch

Fanoušci sázek vsadí pár stovek a napjatě vyčkávají. Vyjde to? V sázkařské komunitě se říká, že je to snad ještě lepší, než slavit vstřelený gól. Jenže to může vést k tomu, že fanoušci budou víc řešit kurzy než hru samotnou. A co hůř, někteří hráči možná začnou hrát s ohledem na sázkaře, ne na fanoušky.

Například basketbal, tam je zase populární sázet na to, kolik bodů dá ten nebo onen hráč. Takže diváci logicky sledují více statistiky jednotlivců než to, jestli jejich tým vyhraje. A hráči, kteří vědí, že na ně sázejí, možná budou chtít ukázat, co v nich je, i když to bude zrovna na úkor týmové hry. Jedním z příkladů je nedávný případ fotbalisty Ulisesa Dávily, který byl kvůli sázkám obviněn za manipulaci se zápasy.

Čtěte více: Korupční skandál v A-League se prohlubuje

Každá mince má dvě strany

Samozřejmě, není to jen zlé. Online sázení přináší sportům i spoustu pozitiv. Kupříkladu více peněz, které se pak mohou investovat do rozvoje odvětví. A pro fanoušky je to další způsob, jak si užít sport, který milují. Ale je důležité si uvědomit, že sázení může sport i trochu deformovat. Takže si dávejme pozor, ať nás nadšení z výher nezavede moc daleko od toho, proč sport odjakživa milujeme.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti na hazardní hře osobám mladším 18 let.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz