V Novém Jižním Walesu vyšetřují dostihy chrtů

Máte rádi psy? A co takhle dostihy chrtů? Pokud ano, pak vás bude určitě zajímat dění v Novém Jižním Walesu, v Austrálii. Tamní vláda totiž zahájila vyšetřování tohoto sportu a zve veřejnost, aby se zapojila a podělila se o své názory.

Běžící chrti
Foto: Pixabay.com | by Michael

Co je cílem vyšetřování?

Vyšetřování má za cíl zjistit, jak se chrtům v průmyslu dostihů daří a jak funguje organizace Greyhound Racing New South Wales (GRNSW), která dostihy chrtů v Novém Jižním Walesu řídí. Chtějí vědět, jestli GRNSW přesně informuje o tom, jak řeší problémy s dodržováním pravidel a pracovní kulturou v zákulisí dostihů.

Veřejné slyšení, kde proběhne vyšetřování, se uskuteční 16. září 2024 v Sydney. Většina jednání bude otevřená pro veřejnost, ale některé části mohou být uzavřené.

Proč chtějí zapojit širší veřejnost?

Lea Drake, která vyšetřování povede, říká, že je zásadní, aby se zapojilo co nejvíc lidí: „Potřebujeme slyšet co nejvíc různých hlasů, abychom zjistili, co se opravdu děje.“ Slibuje také, že pokud si budou lidé přát, tak jejich příspěvky mohou zůstat anonymizované.

Výsledky vyšetřování budou předány ministru Harrisovi do prosince 2024 a mohou výrazně ovlivnit budoucnost dostihů chrtů v Austrálii, zejména v oblasti zacházení se zvířaty a řízení celého průmyslu. I když jde o záležitost v jedné oblasti, negativní závěry by mohly povzbudit další státy k tomu, aby se na tento typ dostihů zaměřily a případně zahájily vlastní vyšetřování.

Oblíbenost chrtích závodů

Chrtí závody jsou mezi sázkaři velmi oblíbené. Adrenalin, napětí a možnost vyhrát – to všechno dělá z chrtích dostihů atraktivní zábavu. Sázkaři si užívají sledování závodů a tipování a proto jsou chrtí závody stále ještě v kurzu. Bezpochyby bude zajímavé sledovat, jak toto vyšetřování ovlivní nejen samotné závody, ale i jejich popularitu mezi sázkaři. Jakékoli změny v pravidlech nebo v přístupu k péči o chrty mohou mít důsledky pro celý tento průmysl.

Zákaz účasti na hazardní hře osobám mladším 18 let. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz