MotoGP se vrací do Brna: Legendární závody opět na Masarykově okruhu

Po pěti letech se do České republiky vrací Mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP. Na dnešní tiskové konferenci to oznámili zástupci promotéra šampionátu Dorna Sports, Autoklubu České republiky a Automotodromu Brno. Tato zpráva vyvolala nadšení mezi fanoušky motocyklového sportu, kteří se mohou těšit na návrat jedné z nejprestižnějších závodních událostí.

zdroj: X / @BoxOfficialVR46

Historie a tradice MotoGP v Brně

Masarykův okruh v Brně má dlouhou a bohatou historii v závodech silničních motocyklů, která sahá až do 50. let minulého století. Závody MotoGP se zde konaly pravidelně až do roku 2019, kdy poslední Velká cena přilákala na tribuny desítky tisíc diváků. Následující ročník byl zrušen kvůli pandemii COVID-19. To znamenalo smutný konec pro českou zastávku v kalendáři MotoGP.

Podpora a organizace

Zásadní roli v návratu MotoGP do Brna hraje spolupráce mezi Autoklubem České republiky, Automotodromem Brno a promotérem Dorna Sports. Nový majitel Automotodromu, Karel Hubáček, dal na stůl nové možnosti a nápady, které by pomohly obnovit závody na Masarykově okruhu. Vláda, Jihomoravský kraj a město Brno se také zavázaly k finanční podpoře této prestižní akce.

Petr Fiala, premiér České republiky, se vyjádřil k návratu MotoGP s velkým nadšením. Podle něj má tato událost velký význam pro sportovní kulturu i pro regionální ekonomiku. „Závody silničních motocyklů mají na brněnském Masarykově okruhu dlouhou tradici, a jejich návrat přivede do regionu desetitisíce návštěvníků,“ prohlásil Fiala. Sportovní svátek se tak může stát ekonomickou injekcí pro celou oblast.

zdroj: X / @motoupdate

Co nás čeká?

Zatímco konkrétní datum závodu ještě není potvrzené, je jasné, že se MotoGP vrátí v létě 2025. Návrat do Brna je příležitostí pro všechny milovníky motoristického sportu, aby zažili atmosféru závodů na jednom z nejlegendárnějších okruhů v Evropě. Organizátoři slibují, že se můžeme těšit nejen na napínavé závody plné adrenalinu, ale také na pestrý doprovodný program. Fanoušci se mohou těšit na koncerty i autogramiády. 

zdroj: X / @germax33

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz