Přichází nová éra dostihového sázení?

Hong Kong Jockey Club se chystá k revolučnímu kroku v dostihovém světě. Oznámil totiž projekt s názvem „ChatGPT pro dostihy“ a jeho cílem je prý nabídnout fanouškům, „digitálně pohlcující“ zážitek. Krok je součástí širší strategie klubu, která se zaměřuje na udržení stávajících zákazníků a přilákání nové generace fanoušků.

Dostihy
Foto: Pixabay.com | by Jean Louis Tosque

Zaujmout fanoušky pomocí AI

Projekt má za cíl využít umělou inteligenci (AI) k vytvoření simulátoru, který bude předpovídat výsledky dostihů na základě analýz rozsáhlých dat. Zkrátka, představte si, že byste měli k dispozici nástroj, který vám pomůže lépe pochopit, jaké koně mají šanci na vítězství. Hong Kong Jockey Clubu doufá, že tím přiláká hlavně nové, mladé fanoušky, do světa sázení a dostihů a zároveň tím i získá konkurenční výhodu oproti jiným klubům, věnujícím se dostihovým sázkám.

Během Asijské dostihové konference v japonském Sapporu se výkonný ředitel pro dostihy (HKJC) Andrew Harding vyjádřil jasně: „Zaujmutí fanoušků není jen módní slovo – určí naši budoucnost.”

Tipy od virtuálních expertů

Dennis Hau, výkonný ředitel pro zákaznickou strategii a inovace v HKJC potvrdil, že součástí současného digitálního zážitku budou i “virtuální experti na dostihy”, kteří nabídnout tipy a rady na dostihy.

V kontextu dostihů by tito virtuální tipaři tak mohli analyzovat závodní data, historii koní, podmínky tratí a další relevantní informace, aby fanouškům a sázkařům nabídli prognózy nebo doporučení, na které koně vsadit.

Takže pokud jste někdy toužili po tom, mít po ruce odborníka 24/7, který by vám poradil, jak sázet, brzy by se vám to mělo splnit.

Boom nebo cesta do pekel?

V současné době není jasné, zda a kdy bude tato technologie dostupná i na dalších trzích, včetně Evropy nebo České republiky. Pokud by se však ukázala jako úspěšná, mohla by inspirovat podobné projekty i v dalších zemích.

Vyvstává ale také otázka lidskosti. Umělá inteligence zaplavila náš svět jako tsunami. A co si budeme, sázení je o vzrušení, o zjišťování si informací, pátrání a zkušenostech. Pokud tohle vše za nás bude dělat umělá inteligence a naše jediné zapojení bude vložit peníze a dál se o nic nezajímat, dost možná nakonec zjistíme, že jsme ze sázení vyňali poměrně velkou část zábavy.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti na hazardní hře osobám mladším 18 let.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz