Leicester Riders a Ygam spojují síly proti závislosti na hazardu

Leicester Riders, nejstarší profesionální basketbalový klub ve Velké Británii, právě oznámil, že navázal partnerství s charitativní organizací Ygam (Young Gamers and Gamblers Education Trust). A právě v rámci tohoto partnerství byla organizace Ygam jmenována „Charitou roku“ pro sezónu 2024/25 společně s Riders Foundation.

Hala Leicester Riders
Foto: X.com | @RidersBball

Zvyšování povědomí o rizicích

Cílem spolupráce je zvýšit povědomí o rizicích spojených se sázením a hazardními hrami, zejména v kontextu sportu. Podle nedávných údajů Gambling Commission mělo 40 % dětí ve věku 11 až 17 let v uplynulém roce zkušenost s hazardem. A co víc, basketbal patří mezi sporty, kde mladí dospělí ve věku 18 až 24 let nejčastěji sázejí.

Akce a školení pro trenéry

Partnerství zahrnuje speciální domácí zápasy, akce zaměřené na zvyšování povědomí a fundraisingové aktivity v průběhu celé sezóny. Všichni trenéři a zaměstnanci klubu navíc projdou školením Ygam, které jim pomůže lépe porozumět rizikům spojeným s hazardem.

Simon Winfield, prozatímní CEO Leicester Riders, k tomu řekl: „Jsme nadšeni z této spolupráce s Ygam. Velmi si vážíme jejich úsilí v oblasti vzdělávání mladých lidí o rizicích spojených s hazardními hrami. Riders berou svou odpovědnost vůči mladým lidem velmi vážně a tato spolupráce je dalším krokem k zajištění jejich úspěchu v budoucnosti.“ Je fajn vidět, že kluby berou tuto problematiku na vědomí a snaží se jít zodpovědnému hraní naproti.

Ochrana mladých sportovců

Sacha Kent, vedoucí programu pro vzdělávání, sport a mládež v Ygam, dodala: „Jsme poctěni, že můžeme pro nadcházející sezónu spolupracovat s Leicester Riders a rozšířit náš dosah v oblasti basketbalu. Vzhledem k tomu, že hraní a hazard jsou úzce propojeny s profesionálním sportem, je zásadní, abychom udělali maximum pro ochranu všech mladých lidí, kteří se tomuto sportu věnují.

Slova Kent nám připomínají, že hazard není pouze doménou fanoušků, ale mnohdy a kolikrát i častěji, doménou samotných hráčů. Je samozřejmě důležité chránit budoucnost mladých sportovců i v tomto směru a zajistit, aby se nejen basketbal stal bezpečným a zábavným prostředím pro všechny.

Nejnovější
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...
Značka Off-White a AC Milan spojily síly, aby oslavily 125. výročí legendárního fotbalového klubu s exkluzivní kolekcí New Uniform. Tato ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz