Stephen Curry prodlužuje smlouvu s Warriors o další rok za 62,6 milionů dolarů

Stephen Curry, superstar NBA, podepsal s Golden State Warriors roční prodloužení smlouvy v hodnotě 62,6 milionů dolarů (v přepočtu přes 1,4 miliardy korun). Potvrdil to jeho agent Jeff Austin pro ESPN.

Tato smlouva udrží Curryho v dresu Warriors až do konce sezóny 2026-27. Curry se tak stane prvním hráčem v historii NBA, který si v jedné sezóně vydělá přes 60 milionů dolarů.

zdroj: X / @ESPN_DO

Kariérní výdělek přes půl miliardy dolarů

Curry, čtyřnásobný šampion NBA, nedávno získal zlatou medaili s basketbalovou reprezentací USA na Olympijských hrách 2024 v Paříži. V závěrečném utkání proti Francii sehrál klíčovou roli, když nastřílel 24 bodů.

V 36 letech strávil Curry celou profesionální kariéru v dresu Warriors. Díky této smlouvě se stane teprve čtvrtým hráčem NBA v historii, který překoná hranici 500 milionů dolarů v kariérních výdělcích, společně s LeBronem Jamesem, Paulem Georgem a Kevinem Durantem.

Pokračování éry Warriors

Pro Warriors, kteří se snaží oživit své vyhlídky na play-off po zklamání v minulé sezóně, je prodloužení smlouvy s Currym klíčové. Tým spoléhá na veterány jako právě Curry nebo Draymond Green, ale také na mladé hráče jako Jonathan Kuminga nebo Brandin Podziemski.

„Říkal jsem, že chci být Warrior navždy,“ řekl Curry v červenci. „V této fázi kariéry si myslím, že je to možné.“

Curry je 10násobný All-Star, dvojnásobný MVP, vítěz ceny pro nejužitečnějšího hráče finále a olympijský vítěz, který pomohl Warriors získat čtyři tituly NBA. Jeho setrvání je pro tým zásadní, pokud se chce Warriors vrátit mezi elitu NBA.

zdroj: X / @NBAW0RLD24

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz