Křetínský na výsluní

Nejbohatším Čechem v letošním žebříčku časopisu Euro je Daniel Křetínský. Jeho majetek se za poslední rok vyšplhal z 217 na 390 miliard korun. Sesadil tak z první příčky Renátu Kellnerovou s rodinou, jejichž jmění se sice zvýšilo o 65 miliard na 350 miliard, ale nestačilo to na Křetínského raketový vzestup.

Foto Daniel Křetinský
Foto: Energetický a průmyslový holding

Babišův pád, Tkáčův vzestup

Nejvýrazněji si v žebříčku pohoršil předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Jeho majetek se snížil o 50 miliard na 85 miliard korun a v žebříčku Eura mu patří až sedmé místo. To je velký propad pro muže, který býval dlouho považován za nejbohatšího Čecha.

Babiš si pohoršil  především kvůli vývoji v odvětvích, ve kterých působí jeho holding Agrofert – chemický průmysl, potravinářství a zemědělství. No, i velcí hráči mohou občas zakolísat.

Na třetí místo se posunul Patrik Tkáč s odhadovanou výší majetku 260 miliard korun. Jeho bohatství roste díky investiční skupině J&T, ve které je spoluzakladatelem. Meziročně se jeho majetek zvýšil o 95 miliard.

Další zajímavá jména

Čtvrté místo patří Karlu Komárkovi ze skupiny KKCG se 170 miliardami. Pavel Tykač ze skupiny Sev.en si polepšil na 145 miliard a obsadil tak páté místo. Šestý je Radovan Vítek s realitní skupinou CPI, jehož majetek ale naopak klesl, a to na 132 miliard.

Osmý Michal Strnad se zbrojařskou skupinou Czechoslovak Group posílil na 56 miliard. Tomáš Chrenek s rodinou v ocelářství má 55 miliard a deváté místo. Desátý Jozef Tkáč s J&T Finance Group disponuje 53 miliardami. 

Žebříček Top 10 nejbohatších Čechů

  1. Daniel Křetínský – 390 mld. Kč
  2. Renáta Kellnerová s rodinou – 350 mld. Kč
  3. Patrik Tkáč – 260 mld. Kč
  4. Karel Komárek – 170 mld. Kč
  5. Pavel Tykač – 145 mld. Kč
  6. Radovan Vítek – 132 mld. Kč
  7. Andrej Babiš – 85 mld. Kč
  8. Michal Strnad – 56 mld. Kč
  9. Tomáš Chrenek s rodinou – 55 mld. Kč
  10. Jozef Tkáč – 53 mld. Kč

*Majetek k roku 2024

Tak to vypadá, že v Česku je stále dost miliardářů, kteří si vedou dobře. Ale i mezi nimi dochází k zajímavým přeskupením sil. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet dál. Jedno je ale jisté – tihle pánové mají opravdu velké peníze!

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz