Betsson se stahuje z USA

Švédská iGamingová společnost Betsson oznámila, že ke konci září 2024 ukončí své retailové působení ve státě Colorado. Extrémně konkurenční a nákladný americký trh se sportovními sázkami se ukázal jako obtížný pro Betsson i další poskytovatele.

Betsson. Management.
Foto: betssonab.com | Management Betsson

Proč odchází z Colorada?

CEO Pontus Lindwall vysvětlil, že aktivity v Coloradu sloužily především k demonstraci služeb pro firemní zákazníky a k získání poznatků o americkém trhu. Retailový trh pro Betsson údajně nebyl tak zásadní, i když si od něj společnost určitě slibovala vyšší zisky.

Betsson se tak rozhodl, že místo USA bude svou energii směřovat do Latinské Ameriky, kde zaznamenává růst v zemích jako Argentina, Peru, Brazílie nebo Mexiko.

Konkurence na americkém trhu

Americký trh se sportovními sázkami, vedený giganty jako FanDuel, DraftKings a BetMGM, je pro nové poskytovatele velmi těžkým oříškem. Betsson není jedinou společností, která opustila USA kvůli silnému konkurenčnímu prostředí. Podobné kroky nedávno podnikla také severská společnost Kindred. Jde vidět, že i pro zkušené poskytovatele hazardu může být vstup na americký trh složitý a rizikový.

Zisky v Latinské Americe

Latinská Amerika se pro Betsson ukazuje jako lukrativnější trh, kde mohou využít své zkušenosti a expanzní potenciál. Rychle rostoucí trhy, zejména v Brazílii, nabízejí společnosti lepší příležitosti, aniž by čelila stejné míře konkurence jako v USA.

Latinská Amerika v posledních letech zažívá rozmach hazardního průmyslu a mnoho společností z celého světa postupně proniká na tamní trhy. I když je konkurence v Latinské Americe zatím menší než například v USA, tento stav se může v blízké budoucnosti rychle změnit.

Stále silný hráč v oblasti technologií

Ačkoliv se Betsson stáhne z Colorada, společnost plánuje pokračovat v rozvoji svých B2B aktivit na americkém trhu, tvz. obchodu s jinými společnostmi. To zahrnuje dodání svých produktů dalším sázkovým kancelářím. Podle CEO Pontuse Lindwalla je tento přístup správnou cestou, jelikož každá investice do jejich B2B technologie přináší užitek jak pro ně, tak pro jejich partnery po celém světě.

Betsson vstoupila na americký trh v březnu 2022 prostřednictvím 10 letého partnerství s Dostal Alley Brewpub and Casino. A i když tato spolupráce končí, Betsson si ponechá své aktivity v USA zaměřené na firemní zákazníky. To přímo ukazuje, že americký trh nadále vnímá jako důležitý, přinejmenším z pohledu poskytování technologických řešení.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz