Čeští stavitelé z LEGO postavili funkční McLaren P1 v životní velikosti

Tým českých inženýrů a stavitelů z Kladna, proslulý svými úžasnými projekty z LEGO kostek, nedávno dokončil plně ovladatelný model McLarenu P1 v životní velikosti. Tento impozantní vůz, složený z neuvěřitelných 342 817 dílků, je dalším milníkem v jejich kariéře.

zdroj: X / @HagertyUK

Stavba modelu trvala týmu přes 4 měsíce a každý detail byl pečlivě vytvořen, aby co nejvěrněji napodobil originál. Ověření funkčnosti vozu se rozhodli otestovat na legendární trati ve Velké Británii – Silverstone. A kdo jiný by mohl být lepším testovacím pilotem než Lando Norris, jezdec Formule 1 z týmu McLaren? Norris po svém testování vyjádřil nadšení: „Nikdy jsem nečekal, že budu mít možnost projet se v McLarenu P1 z LEGA. Ovládání je přesné a zrychlení je na úrovni. Kluci z Kladna odvedli famózní práci.

Tento projekt navazuje na předchozí úspěchy týmu, který již dříve postavil plně funkční model Bugatti Chiron v životní velikosti. Bugatti model byl sice pojízdný, ale měl jeden háček – nebyl schopen zatáčet. Na rozdíl od něj McLaren P1 ukazuje, že čeští stavitelé posunuli své dovednosti na novou úroveň a dokázali vytvořit vůz, který nejen vypadá skvěle, ale také se chová jako skutečný supersport. Nyní, když je model otestován a schválen jezdcem F1, čeká ho pravděpodobně cesta do některého z muzeí, kde bude obdivován fanoušky automobilů a LEGO.

zdroj: X / @HagertyUK

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz