Tipy jak překonat závislost na hazardu

Hazard je pro spoustu lidí jedna z forem relaxace a uvolnění. Občas se ale z této formy útěku od reality může stát opravdu tvrdý oříšek. Tady je pár kroků, které ti mohou pomoct, pokud se snažíš překonat závislost na hazardu.

Krok 1: Čel svým pocitům

Pojďme se společně podívat na to, co to znamená čelit svým pocitům. Možná sis už všiml(a), že hraní hazardu může být jakýmsi únikem od emocí nebo stresu. Prvním krokem k řešení je uznat, že tuhle závislost máš. Sice to může být děsivá realizace, ale dává nám možnost něco s tím udělat. Zkus se zamyslet, jak hazard ovlivňuje tvůj život a ty emoce, které za ním stojí. A nezapomeň – každý začátek je těžký, ale ty jsi na dobré cestě!

Krok 2: Hledej podporu

Sdílet s blízkými, čím procházíš, může být děsivé. Ale řekni si, že tvoji blízcí tě mají rádi a chtějí ti pomoct. Rozhodni se, koho bys mohl(a) oslovit. Možná to bude dobrý kamarád, člen rodiny nebo někdo, kdo prošel něčím podobným. Obrovským krokem vpřed může být konzultace s profesionálem, který má zkušenosti se závislostmi.

Krok 3: Najdi jiný způsob relaxace

Teď trochu k relaxaci. Přemýšlej o aktivitách, které tě baví a uvolňují tě. To může být cokoli od procházek po parku, poslechu hudby, cvičení nebo třeba focení. Můžeš si najít něco nového, co tě bude bavit. Cílem je najít způsob, jak zvládat stres a emoce jinak než skrz hazard.

Nezapomeň, že celý proces je o tobě a tvém tempu. Každý den je nová šance udělat malý krok směrem k tomu, co chceš dosáhnout důležité je si ovědomit, že na nic nemusíš být sám. Máme tady pro tebe i speciálně věnovavou postránku Zodpovědné hraní, kde se dozvíš více. Držíme ti palce!

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz