Budou emiráty průkopníkem legálního hazardu v islámském světě?

Hazard a sázení dosud narážely na ostré restrikce v arabském světě, ale brzy to může být jinak. Průkopníkem, jenž by mohl otevřít dveře legálnímu hazardu v islámském světě, jsou Spojené arabské emiráty. Země nedávno zavedla federální komisi pro regulaci hazardu, což by mohlo naznačovat možný příchod kasin a sázkových kanceláří do regionu.

zdroj: arabnews.com

V čele této komise stojí jedna z předních postav v oboru – bývalý ředitel společnosti MGM Resorts, která patří mezi největší světové provozovatele kasin. Očekává se, že Spojené arabské emiráty mají ambici využít legalizace hazardu k získání potenciálních příjmů až ve výši sedmi miliard dolarů ročně díky aktivitám hráčů.

Tyto kroky, které Spojené arabské emiráty podnikly, naznačují změnu postavení hazardu v arabském světě. Tradičně byl hazard v islámských zemích považován za nelegální a nábožensky zakázaný. Většina zemí v regionu měla přísné zákony zakazující hazard a trestala jej vysokými pokutami a dokonce i vězením. Spojené arabské emiráty se nyní stávají průkopníkem v tom, že přehodnotily svůj postoj k hazardu a otevřely dveře k jeho legalizaci.

Jedním z důležitých aspektů této změny je samozřejmě ekonomický potenciál, který hazard nabízí. Sedm miliard dolarů ročně z hazardního průmyslu by mohlo být důležitým zdrojem příjmů. Tyto peníze mohou být dále investovány do rozvoje infrastruktury, turistických atrakcí a dalších projektů, které by mohly posílit ekonomiku a diverzifikovat ji mimo ropný průmysl.

Dalším faktorem, který hraje v rozhodnutí, je snaha stát se turistickým centrem světového formátu. Emiráty již investují do luxusních letovisek, obchodních a kulturních center, a legalizace hazardu by mohla přilákat další turisty a hráče, kteří by přispěli k rozkvětu tamního cestovního ruchu.

Rozhodnutí zřídit federální komisi pro regulaci hazardu a pověřit jí bývalým ředitelem MGM Resorts naznačuje vážný zájem o tuto oblast. Zda se tyto kroky ukážou jako úspěšné a jaký bude vliv na samotný region, to nám ukáže až čas. Nicméně, zdá se, že Spojené arabské emiráty mají odvahu zkoušet nové cesty a hledat nové způsoby, jak podpořit svou ekonomiku a turistický průmysl.

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz