Padl druhý nejvyšší jackpot v historii. Šťastlivec z Kalifornie vyhrál v loterii 40 miliard

Šťastlivec ve Spojených státech vyhrál jackpot ve výši neuvěřitelných zhruba 1,73 miliard dolarů (skoro 40 miliard korun), informovala kalifornská loterie. Po zhruba 47 miliardách korun, které si odnesl z loterie vítěz loni v listopadu, se jedná o druhou nejvyšší výhru v historii. Šťastná čísla se tahala několik týdnů bez úspěchu, částka proto narostla do rekordní sumy.

zdroj: Getty Images

Výherci přinesla ve středu večer štěstí čísla 22, 24, 40, 52, 64 a speciální číslo 10. Vítěz si může zvolit mezi částkou zhruba 40 miliard korun vyplácenou ve třiceti splátkách, nebo okamžitou výplatou 774,1 milionů dolarů (téměř 18 miliard korun), uvedla loterijní společnost Powerball. Výše obou výher se následně zdaní.

„Gratulujeme nejnovějšímu Poweball miliardáři a milionům dalších hráčů, kteří včera vyhráli peněžité ceny,“ poblahopřál vítězi ředitel produktové skupiny společnosti Drew Svitko. „Již 31 let pomáhají výherci jackpotu financovat veřejné služby a programy, podporované americkými loteriemi. Pokud jste si koupili tiket, jeho část zůstává ve vašem domácím státě a dělá z něj lepší místo k životu,“ doplnil. Podle stanice CNN se prodejem Powerball lístků do loterie podařilo od července vybrat téměř 110 milionů dolarů (2,5 milionů korun) na vzdělávání.

Jackpot v této soutěži naposledy padl 19. července, kdy si výherce za svůj tiket vysloužil 1,08 miliard dolarů (skoro 25 miliard korun). Podle Powerballu jde o první případ v historii, kdy dva jackpoty za sebou překročily hranici miliardy dolarů. Šance na jejich výhru jsou podle společnosti 1 ku 292,2 milionům.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost. Účast na hazardních hrách je zákonem zakázána osobám mladším 18 let.

zdroj článku: https://cnn.iprima.cz/druhy-nejvyssi-jackpot-v-historii-stastlivec-vyhral-v-loterii-40-miliard-414654

Nejnovější
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...
Elon Musk získal pro Neuralink od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) titul „průlomové zařízení“ a to díky ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz