Bitcoiny a podvody: Havířovský muž se stal obětí ztrát přes milion korun

Během tří let se devětapadesátiletý muž z Havířova stal obětí neoprávněných praktik na internetu. Před tím, než se ocitl v tomto nepříjemném začarovaném kruhu, se rozhodl investovat do bitcoinů na neznámé internetové platformě. Zde se setkal s tajemným „manažerem“, který ho přesvědčil, že další vklady přinesou větší zisky. Poškozený tak poslal téměř 25 tisíc eur. Když se pokusil peníze stáhnout, narazil na slepou uličku a při další komunikaci s „manažerem“ se mu stalo totéž. Nakonec přišel o více než jeden milion korun.

zdroj: YouTube

I přes tuto hořkou zkušenost se muž stále snažil zhodnotit své úspory. Letos v říjnu byl opět osloven neznámým, který tentokrát požadoval stáhnutí aplikace na zařízení poškozeného. Následně byly jeho úspory v internetovém bankovnictví vyprázdněny na částku přesahující 60 tisíc korun a někdo si dokonce žádal půjčku ve výši 200 tisíc korun.

Havířovští policisté zahájili vyšetřování těchto podezřelých událostí, které by mohly zahrnovat zločiny jako podvod, neoprávněné opatření, padělání a neoprávněný přístup k počítačovému systému. Vyzýváme vás, abyste byli obezřetní při investicích a nezapomínali ověřit věrohodnost poradce či společnosti. Nikdy nedovolte vzdálený přístup ke svému počítači a neinstalujte aplikace na cizí žádost. Vaše ostražitost vás může ochránit před podobnými podvodnými praktikami. Pokud máte podezření, neváhejte se obrátit na svou banku a prověřte situaci.

Nejnovější
Mezi Nevadou a Federálními představiteli začalo menší pnutí. Minulý týden totiž kongresman Paul Tonko a senátor Richard Blumenthal podali návrh ...
Včera se svět sportovního žurnalismu otřásl, když Adrian Wojnarowski, jeden z nejznámějších a nejvlivnějších reportérů NBA, oznámil svůj odchod z ...
Liga mistrů je zpátky v plném proudu a s ní i poprvé nový formát pravidel. Čtyřčlenné skupiny jsou pasé minulých ...

© Copyright 2024 www.onlinehazard.cz | e-mail: info@onlinehazard.cz